Što je dentalni implantat?

Dentalni implantati su najnaprednija medicinska i estetska alternativa izgubljenim prirodnim zubima i značajno poboljšavaju kvalitetu života.

Kako bi razumjeli što je dentalni implantat važno je razumjeti građu prirodnog zuba. Prirodni zub sastoji se od korijena zuba skrivenog u čeljusnoj kosti, te zubne krune koja je vidljiva. Implantat zamjenjuje korijen prirodnog zuba, čiji gubitak može biti uzrokovan karijesom, pretrpljenom traumom ili bolešću zubnog mesa. Na implantat se postavlja krunica jednog zuba, most od nekoliko zubi ili zubna proteza. Implantati su protetsko rješenje za nedostatak jednog ili više zuba, odnosno za zbrinjavanje potpune bezubosti. Stotine znanstvenih radova i studija o dentalnim implantatima pokazalo je iznimno visoku stopu uspjeha od preko 95%.

 

 

 

 

 

Prednosti dentalnih implantata

Dentalni implantati su najprikladniji, i po konstrukciji, najsličniji nadomjestci prirodnih zuba.

FUNKCIONALNOST: Implantati vraćaju funkciju žvakanja, te omogućavaju izradu protetskog nadomjestka koji, osim što daje osjećaj prirodnog zuba, djeluje i izgleda kao prirodni zub.

OČUVANJE PRIRODNIH SUSJEDNIH ZUBA: U predjelima gdje nedostaje jedan ili više zuba pored postojećih prirodnih zuba, ugradnjom implantata izbjegava se brušenje i devitalizacija susjednih prirodnih zuba s ciljem da se na njih pričvrsti most.

ESTETIKA: Protetski nadomjestci na implantatima pružaju osjećaj prirodnih zuba te su, svojim izgledom, i nalik na njih. Svakom pacijentu omogućavaju lagodan govor, te vraćaju samopouzdanje i osmijeh.